Social Media Marketing

Het belang van social media voor je bedrijf

Het kan je niet zijn ontgaan: social media is meer aanwezig dan ooit. Daarmee is niet alleen het internet veranderd, maar eigenlijk de hele wereld. We spenderen steeds meer tijd achter onze schermen en daar spelen bedrijven ook op in. De opkomst van social media betekent namelijk ook een grote verandering in de wereld van de marketing. Maar wat zijn eigenlijk de grootste redenen voor jouw bedrijf om deze vorm van communicatie zo snel mogelijk te gaan gebruiken? Bekijk de video om daarachter te komen.

Online Marketing Rotterdam en omstreken

De voordelen van Instagram voor je onderneming:

Thumbnail

Breng je merk onder de aandacht

Social media is het perfecte kanaal voor het creëren van naamsbekendheid. Het is gemakkelijk om nieuwe mensen te bereiken en zo relaties op te bouwen en te onderhouden. Deze nieuwe relaties kunnen via social media aangezet worden tot aanschaf van jouw dienst of product en op deze manier worden je sales gestimuleerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Thumbnail

Ontwikkel een trouwe community

Mensen voelen zich sneller aangetrokken tot bedrijven die actief bezig zijn met het (op)bouwen van een community. Ze vinden het fijn om deel uit te maken van een groep die bijvoorbeeld dezelfde interesses hebben. Een online community helpt je in het opbouwen van een emotionele band tussen je bedrijf en je klanten. Door deze mensen te verbinden aan je bedrijf, heb je op de lange termijn een grote groep trouwe klanten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Thumbnail

Verbeter je online klantenservice

Op social media kunnen (potentiële) klanten gemakkelijk vragen stellen en feedback geven. Dit geeft klanten een gevoel dat ze persoonlijk worden gehoord en geholpen, waardoor ze je bedrijf sneller (weer) zullen inschakelen. Daarnaast is er ook communicatie mogelijk tussen de klanten, waardoor persoonlijke ervaringen gedeeld kunnen worden. De combinatie van deze twee aspecten zorgt voor een aanzienlijke verbetering van je klantenservice en een grotere geloofwaardigheid van je bedrijf.

Thumbnail

Vergroot je digitale aanwezigheid

Social media wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Als bedrijven niet aanwezig zijn op de platformen waar zo veel tijd aan wordt besteed, worden deze bedrijven al snel vergeten. Door de wereldwijde toegang en de enorme hoeveelheid gebruikers heeft jouw merk plotseling een massaal bereik. Daarnaast kunnen je (potentiële) klanten je berichten delen, waardoor een nog grotere groep in aanraking komt met jouw merk.

Thumbnail

Meer verkeer naar je website door zoekmachineoptimalisatie

Door middel van social media worden er enorm veel leads gegenereerd. Door in je posts te verwijzen naar je website, ontstaat er al snel meer verkeer naar je site. Het kan je ook nog eens helpen met Search Engine Optimalization, omdat zoekmachines zich ook baseren op de inhoud van de berichten op jouw social media.

Thumbnail

Verhoog je sales door een nieuw publiek te bereiken

Doordat mogelijke klanten op social media vragen kunnen stellen, is het als bedrijf mogelijk om in te spelen op hun specifieke behoeften. Door je product of dienst beter aan te laten sluiten op je klanten, zal dit hoogstwaarschijnlijk leiden tot een toename in sales en een uitbreiding van je klantenbestand.

Thumbnail

Verlaag je marketingkosten

Geprinte advertenties of televisiereclames brengen hoge prijzen met zich mee. Marketing via social media is gelukkig betaalbaar voor elk bedrijf. Het kanaal zelf is immers gratis.

Onthoud wel dat het beheren van je socialmediakanalen, het schrijven van de content en het reageren op vragen en/of feedback behoorlijk tijdrovend kan zijn. Daarnaast moet jij je vooral kunnen focussen op je bedrijf. Waarom laat je dit niet allemaal aan ons over?

Wij weten hoe we ervoor kunnen zorgen dat jouw bedrijf eruit springt tussen al die posts, tweets en foto’s. Wij brengen jouw socialmediapagina’s naar een hoger niveau met professionele foto’s en teksten. Neem vandaag nog contact met ons op, we kunnen meteen aan de slag!